Alles voor een waardig afscheid, perfect geregeld

Zowel nabestaanden als overledenen verdienen een waardig afscheid. U heeft één kans om alles tot in de puntjes te regelen. Komt u handen tekort? Mist u expertise of juist de logistieke middelen? Post Mortem ondersteunt grote en kleine uitvaartondernemers in de Randstad. Samen met u realiseren we perfectie voorbij het einde. We vertellen u graag meer over onze dienstverlening.

De diensten van Post Mortem

Verzorgen

Nabestaanden moeten waardig afscheid kunnen nemen van hun dierbare. Fysieke verzorging van de overledene speelt daarin een grote rol. Dit is een van de diensten van Post Mortem. Wij verzorgen de overledene op gepaste wijze. Wil een nabestaande hierbij helpen? Moet de verzorging op een specifieke plek plaatsvinden? Is er reconstructie of restauratie van het lichaam nodig, bijvoorbeeld bij gelaatsverkleuringen? Ons team ondersteunt u en houdt rekening met de wensen van de nabestaanden.

Opbaren

Wensen rondom het opbaren lopen soms sterk uiteen. Misschien wil de familie dat dit plaatsvindt in een rouwcentrum. Of juist liever thuis, inclusief (aan)gepaste aankleding. Vanuit uw opdracht verzorgen wij opbaringen op elke gewenste locatie. Ons team richt de ruimte in met alle benodigde opbaargoederen – van katafalk, mobiele koelingen tot kleden en bloemenstandaarden. Door ons werk kunnen nabestaanden met een goed gevoel bij de overledene. Op een aantal van onze locaties is speciaal hiervoor een familiekamer aanwezig.

Overbrengen en mortuariumfunctie

Als uitvaartverzorger wilt u het overbrengen van de overledene goed regelen. Is er op tijd een rouwauto beschikbaar? Gaat het vervoer per brancard of in de kist? Waar moet de overledene naartoe? Post Mortem neemt u dit logistieke proces volledig uit handen. Ongeacht het oproepmoment staat ons deskundige team direct voor u klaar. Ook beschikken wij op al onze vestigingen over een mortuarium.

Repatriëren

Is de dierbare van uw opdrachtgever in het buitenland overleden? Willen nabestaanden dat de overledene voor de uitvaart terugkeert naar het land van herkomst? Post Mortem helpt u bij het repatriëren van een overledene. Afhankelijk van wat nodig is, regelen wij het transport en verzorgen we al het benodigde papierwerk. We brengen de overledene naar de plaats van opbaring en regelen de afwikkeling van formaliteiten tot in detail.

Uitvaartkisten

Een uitvaartkist moet op dezelfde dag of de dag daarna beschikbaar zijn. En tegelijkertijd moet de kist precies passen bij wat uw opdrachtgever wenst. Is er nog geen kist geregeld voor de overledene? Post Mortem beschikt over een ruime keuze aan kisten van verschillende leveranciers. Ons warehouse is groot en de voorraad direct leverbaar. Met onze hulp komt u uw beloftes aan de nabestaanden gegarandeerd na.

Administratieve verrichtingen

Post Mortem ontzorgt uitvaartondernemers zo goed en volledig mogelijk. Dit betekent dat we u naast logistieke zaken, ook ondersteunen bij de tijdrovende administratie ervan. Denk aan het doen van aangifte van overlijden en de afhandeling van wettelijke documenten bij onnatuurlijk overlijden. En is er de wens om de uitvaart te vervroegen of uit te stellen? Ook bij dergelijke administratie ontlasten wij u graag.

“Elke partner van Post Mortem is verzekerd van neutraliteit, kwaliteit en betrokkenheid”

Balsemen

Vindt de opbaring thuis plaats? Wordt een uitvaart uitgesteld? In zulke situaties biedt thanatopraxie – een lichte vorm van balsemen – uitkomst. Het lichaam blijft langer toonbaar, ook zonder koeling. Iemand krijgt zelfs zijn of haar gezonde kleur weer terug. Bij balsemen gaat het om conservering voor langere termijn. Onze opgeleide professionals voeren deze behandelingen uiterst vakkundig uit. We creëren rust voor u en de nabestaanden.

Specialistische verrichtingen

Er zijn situaties die vragen om een specialistische verrichting. Zo moet voor een crematie een pacemaker of ICD (Inwendige Cardioverter Defibrillator) uit het lichaam worden verwijderd. En is in sommige gevallen een vochtreducerende behandeling nodig. U kunt Post Mortem zelfs inschakelen om het reinigen en opruimen van de locatie van overlijden te regelen.

Samenwerken?

Misschien zoekt u een betrouwbare partner voor het verzorgen of overbrengen van een overledene. Of hebt u op korte termijn een professional nodig die uitvaartkisten levert. Wat u als uitvaartondernemer ook nodig heeft, Post Mortem ontzorgt u volledig. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op